Прекрасні ручки

Прекрасні ручки

Ніжні руки і прекрасний манікюр — предмет гордості дуже небагатьох жінок. І лише постійно доглядаючи за своїми пальчиками і нігтиками, ви зможете досягти приголомшливих результатів — у вас завжди будуть чарівні ручки.

Починаємо чаклувати

Починати манікюр слід зі зняття старого лаку. Потім ретельно обробіть нігтьове ложе і нігтьову пластину — це головна умова якісного манікюру. На кілька хвилин опустіть руки в теплу воду, куди додайте декілька крапель пом'якшувального засобу або скористайтеся масляним олівцем, який попередить висихання кутикули. По контуру нігтя нанесіть масло, а коли воно вбереться, спеціальною паличкою відсуньте кутикулу.

А ось надати бездоганну форму нігтям допоможе пилочка. Найголовніше — вона повинна відповідати типові ваших нігтів. Якщо вони нормальні, то пилка для них має бути твердою, з діамантовим напиленням — великим і дрібним. Якщо нігті шаруються, то навіть дрібні кристали на поверхні пилочки псують гладку поверхню нігтика — залишаються невидимі борозенки, які порушують його міцність, тому краще скористатися спеціальними полірувальними пилками. Але ні в якому разі не металевими – вони нагріваються від тертя, що теж може викликати пошкодження нігтя. Короткими рухами пилочки в одному напрямі ви не лише не пошкодите нігтів, але і надасте їм потрібної форми.

Заморочки для нігтиків

Однією з причин крихкості і ламкості нігтів може бути висушення нігтя під дією миючих засобів і частого контакту з водою. В цьому випадку не забувайте під час виконання домашньої роботи користуватися гумовими рукавичками, а також регулярно використовувати спеціальні масла або креми. Дуже корисною для нігтів вважається багата вітамінами оливкова олія. 1 – 2 рази в тиждень робіть з неї живильні маски: нанесіть олію на руки й нігті, потім надіньте бавовняні рукавички і залиште на ніч.



Ванночки – ще один ефективний спосіб зміцнити тонкі і крихкі нігті. Однією з найпоширеніших в манікюрній косметології вважається живильна ванна з оливкової олії. Пропонуємо вам її рецепт. Потрібно підігріти олію на водяній лазні, додати до неї 5 крапель вітаміну А і 3 краплі йоду, потримати в ній нігті 15-20 хвилин. Робити таку ванну потрібно не менше одного разу в тиждень впродовж двох місяців.

А ось ще одна вельми корисна порада для зміцнення нігтиків – зміцнююча ванна з морської солі. Потрібно розчинити 1 столову ложку морської солі в стакані теплої води, потримати в ній нігті 20 хвилин (робити щодня протягом двох тижнів).

І ще одне правило. Аби нігті стали здоровішими і не ламалися, потрібно двічі в тиждень робити ванни з рослинної олії з додаванням трьох крапель йоду і п'яти крапель гліцерину. У приготований розчин опустіть на 10 хв. руки. Потім промокніть їх серветкою і змастіть спеціальним кремом для нігтів. За два тижні ви побачите, що ваші нігті тепер в хорошій формі.

Та вже сьогодні існує безліч косметичних засобів по догляду за нігтями. Це і багаті кальцієм основи, що допомагають зміцнити ніготь, і засоби для м'яких і ламких нігтів з керамідами. За допомогою таких спеціальних засобів ви можете вирівняти поверхню пошкоджених нігтів і навіть позбавитися жовтизни.

Варіації на тему

Але не забувайте, що правильний манікюр починається з правильного очищення нігтя. Тому використовуйте лише рідину для зняття лаку, що не містять в своєму складі ацетону. Наступний, дуже важливий етап красивого манікюру – це фарбування.

Перед самим фарбуванням неодмінно нанесіть основу під лак. Опустіть пензлик в пляшку з лаком, рухом зверху вниз зробіть мазок на кінчику і на середині нігтя. Другий мазок нанесіть в поперечному напрямі, паралельно основі нігтя. Потім покрйте бічні частини і нанесіть шар лаку-закріплювачу.

Пам'ятайте: власниці довгих мигдалеподібних нігтів можуть варіювати найяскравіші кольори, а ось іншим підійдуть менш помітні тони.

За допомогою лаку для нігтів можна створити і найнесподіваніші образи. Червоний лак додасть легку провокационность навіть строгому діловому костюму. Сині, золоті або зелені кольори з металевим блиском під респектабельною зовнішністю виявлять підліткову відчайдушність і авантюризм. Для консерваторів властиві лише тілесні тони.

Окрім звичайного манікюру існує ще «нейл-арт» — художній дизайн нігтів, тобто прикраса їх блискітками, стразами і аплікаціями. Виконати його не складно, як може здатися на перший погляд. Нанесіть на одну половину нігтя лак, і доки він не висох, ненафарбований край за допомогою дерев'яної палички накрийте золотим папером, загнувши його до внутрішньої сторони. А коли ця сторона нігтя просочиться блискітками, обережно зніміть папір. Після цього покрийте нігті безбарвним лаком і повторіть процедуру, наклавши папір на іншу половинку нігтя. І можете бути упевнені: ваші ручки не залишаться без уваги!

Вітамінна дієта

Як інколи буває образливо, коли зламається один нігтик, адже ви так прагнули їх відростити заради манікюру! Для підтримки нігтів в ідеальному стані необхідно стежити за своїм живленням. У вашому раціоні мають бути продукти, багаті вітамінами і мінералами – йодом, залізом, кальцієм, вітаміном Е. Їжте більше цитрусових, а також ківі — вони багаті вітаміном С.

Для росту й живлення нігтів необхідні:

вітамін А (абрикоси, брокколі, морква, печінка, шпинат, помідори);
вітамін В6 (зернові паростки, волоські горіхи, цвітна капуста, риба, яйця, боби);
вітамін Е (рослинна олія, горіхи, зародки пшениці, зелень);
вітамін Д (молочні продукти, оливкове масло, яєчний жовток);
кальцій (молочні продукти, риба, овочі, соя);
залізо (м'ясо, виноград, картопля);
йод (риба, шпинат, молоко).
А ось від міцного чаю краще відмовитися.

І останнє

Ріст нігтів залежить від

віку: в молодості це відбувається швидше;
погоди: тепла погода прискорює їх зростання;
активної діяльності: робота з комп'ютером і гра на піаніно прискорює зростання нігтів.
Крім того, яскраве сонце чи мороз роблять нігті ламкими, а часті прання або миття рук з милом — м'якими.

Скориставшись нашими порадами, ви завжди гордитиметеся своїми чарівними ручками.

Ілона Віхлянцева



Понравилось - репост:


Макияж для голубых глаз
Макияж для зеленых глаз
Как прожить жизнь без морщин
Корректируем форму глаз при помощи макияжа.
Годовые кольца
Розовая вода и лосьоны из лепестков роз
Декоративная косметика для летнего макияжа
Летний макияж
Уроки макияжа. Как правильно сделать макияж.
Синяки и мешки под глазами
Что творится внутри, когда ты изменяешься снаружи?
Макияж для серых глаз
Как подобрать макияж для блондинок
Как отрастить волосы
Подбираем помаду под цвет волос и цвет одежды
Чайная маска для роста волос
Тени для век: какие выбрать?
Как отрастить длинные волосы? Главные секреты
Как нас обманывают производители косметики
Огляд сонцезахисних засобів
Убираем желтизну волос
Красивые волосы - это просто!!!
Витаминный шампунь для волос...делаем сами! Подарите удовольствие вашим волосам.
Модные и небезопасные косметические процедуры
Красивые и здоровые волосы
Retro Stile Маke-up
Тени для блондинки
Макияж Барби
Ошибки молодости, или 10 вещей, которые нельзя делать со своей кожей
Правила красивого макияжа
Инновации в макияже
Улучшаем контур фигуры
Массаж для лица в домашних условиях
Коррекция лица
Как привести себя в порядок за 3 дня
Все о пудре
Холеная кожа, реальность или миф?
Правильные щечки
Советы Ани Лорак по макияжу
Как и какую выбрать помаду: выбираем цвет помады и учимся правильно красить губы